תכנית התמחות בחינוך יהודי פלורליסטי

תכנית התמחות בחינוך יהודי פלורליסטי היברו יוניון קולג'- המכון למדעי היהדות בירושלים, בשיתוף עם מרכז מלטון לחינוך יהודי באוניברסיטה העברית

תוכנית ההתמחות בחינוך יהודי פלורליסטי בהיברו יוניון קולג' – המכון למדעי היהדות, ירושלים, כוללת לימודים לקראת תואר מוסמך בחינוך יהודי מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

התכנית מושכת אליה קבוצה משמעותית של מחנכים בעלי השפעה שנבחרו על סמך אמות מידה גבוהות. מוסדות כגון המרכז הלאומי "ליאו בק" בחיפה החליטו לקדם תוכנית זו ורואים בה הזדמנות בעלת חשיבות רבה להשתלמות אנשי המנהיגות החינוכית שלהם. גוף הסטודנטים שלנו כולל מנהלים, מורים בכירים, מחנכים בלתי-פורמאליים ואנשי מִנהל חינוכי, העומדים בחזית המאמצים לפיתוחו וקידומו של חינוך יהודי פלורליסטי בישראל.

התכנית מפוקחת על ידי קבוצת היגוי שחברים בה נציגיהם של שני המוסדות. כדי לאפשר את השתתפותם של משתתפים מכל רחבי הארץ, הקורס מתקיים יום בשבוע במהלך שנתיים אקדמיות, וכן שני קורסי קיץ וסמינרים מרוכזים. השתתפות מלאה בקורס מעניקה תואר מוסמך (MA)מטעם האוניברסיטה העברית ותעודת התמחות בחינוך יהודי פלורליסטי מטעם ההיברו יוניון קולג'.

התוכנית

• מקדמת חינוך יהודי פךורליסטי וכישורי מנהיגות ברמת מוסמך.
  • מקדמת מחקר ומסגור תיאורטיים לפלורליזם בחינוך יהודי.
  • מתייחסת הן לתחום התיאורטי והן לתחום הפרקטי של החינוך היהודי.
  • יוצרת גם קהילת לומדים וגם רשת של אנשי מקצוע לצורך יוזמות עכשוויות ועתידיות בתוך החברה הישראלית.
  • תומכת בסטודנטים שלה ובבוגריה באמצעות הדרכה מקצועית במהלכה של התכנית ובקשירת קשרים ותמיכה באופן מתמשך לאחר סיומה.

ועדת ההיגוי

• דר' צבי בקרמן, מנהל, מרכז מלטון לחינוך יהודי, האוניברסיטה העברית
  • ר' נעמה קלמן, דקנית, היברו יוניון קולג' – המכון למדעי היהדות, ירושלים
  • ד"ר מיכל מושקט-ברקן, מנהלת המחלקה לחינוך ופיתוח מקצועי, היברו יוניון קולג', ירושלים
  • אלירז שיפמן ברמן, רכזת תכנית המוסמך לחינוך יהודי פלורליסטי

קורסים לדוגמה

• הוראת דתות אחרות בחינוך היהודי, ד"ר מיכאל גיליס
  • קריאה ולימוד של התנ"ך כטקסט רב-פנים, ד"ר רוני מגידוב
  • חינוך יהודי פלורליסטי בעולמם של האמוראים הבבלים, ד"ר רוחמה וייס
  • רפלקטיביות בחינוך יהודי פלורליסטי – מיומנויות, תכנים ומתחים, ד"ר מיכל מושקט-ברקן
  • נכונות לשינוי במוסדות חינוך, הערכה והגברה, פרופ' איסא אהרון.
  • התפילות שבסידור, התפילות שבציבור, התפילות שבלב : על הכמיהה לתפילה והחרדה ממנה במרחב החינוך היהודי הפלורליסטי, ד"ר מיכל מושקט-ברקן ור' ד"ר מיכאל מרמור.

ליצירת קשר

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאלירז שיפמן ברמן, רכזת התוכנית, 02-6203364 או eshifman-berman@huc.edu

אלבום תכנית ההתמחות בחינוך יהודי פלורליסטי